Szállás gyöngyszemek, kézzel válogatva, csak neked!

Adatkezelési Tájékoztató a hírlevelekhez

www.szallasmester.com oldalon történő hírlevél feliratkozás során személyes adatokat adsz meg, melyeket Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: „Infotv.”), A természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről szóló 2016/679 Európai Parlament és Tanács (EU) általános adatvédelmi rendelete (a továbbiakban: „GDPR”), Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (a továbbiakban: „Eker. tv.”), valamint A gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény (a továbbiakban: „Grt.”) alapján kezelünk. A hivatkozott jogszabályok előírásainak megfelelően ezúton tájékoztatunk Téged a személyes adataid kezelésének részleteiről, valamint ezzel kapcsolatos jogaidról.

1. AZ ADATKEZELŐ SZEMÉLYE

SzállásMester-t üzemeltető magánszemély.

e-mail: info@szallasmester.com
webcím: www.szallasmester.com, a továbbiakban: „Adatkezelő”

Az Adatkezelő határozza meg a hírlevél feliratkozás során elkért adatok körét, célját és időtartamát és az adatkezelés egyéb lényeges feltételeit a 4. pontban meghatározott célokból.

2. AZ ADATAID MEGADÁSA ÖNKÉNTES

Nem vagy köteles a személyes adataid megadására, de azok hiányában nem tudunk az aktuálisan elérhető akciókról, lehetőségekről és ajánlatainkról tájékoztatni.

3. AZ ADATKEZELÉS JOGALAPJA

Hozzájárulás az Info. tv. 5.§ (1) a) pontja és a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, az Eker. tv. 13/A. §-a, valamint a Grt. 6. § (1) bekezdése alapján.

4. A KEZELT ADATOK KÖRE, AZ ADATKEZELÉS CÉLJA ÉS IDŐTARTAMA

 Hírlevél feliratkozás esetén:  e-mail cím

 Az adatokat abból a célból kérjük el, hogy az részedre gazdasági reklámot, közvetlen üzletszerzési illetve marketing célú megkeresést is tartalmazó e-mailt (pl. hírleveleket és eDM-et) küldjünk akcióinkra és ajánlatainkra vonatkozóan.

Hírlevél feliratkozás esetén az adatkezelés a felhasználó hozzájárulásának visszavonásáig történik, illetve az utoljára megnyitott hírlevél időpontját követő 6 hónap elteltével e-mail címe adatbázisunkból automatikusan törlésre kerül A hozzájárulást a info@szallasmester.com email címre küldött emailben, vagy a hírlevelekben szereplő leiratkozási lehetőséggel élve bármikor vissza lehet vonni.

5. A SZEMÉLYES ADATOKHOZ HOZZÁFÉRŐ SZEMÉLYEK

Az adatokhoz kizárólag az Adatkezelő fér hozzá.

6. ADATTOVÁBBÍTÁS

Az adataid nem kerülnek továbbításra harmadik személy részére. Harmadik személynek, vagy címzettnek adattovábbítás abban az esetben történik, ha Téged előre tájékoztatunk az esetleges címzettről és ezt követően Te ehhez előzetesen hozzájárulsz, vagy azt egyébként jogszabály írja elő. Ezen adatkezelési tevékenység során személyes adatokat nem továbbítunk harmadik országokba, vagy nemzetközi szervezetek részére

7. ADATKEZELÉSSEL KAPCSOLATOS JOGAI  

7.1. Hozzáféréshez való jog

Kérésedre, lehető legrövidebb idő alatt, de legfeljebb 30 napon belül tájékoztatást adunk arról, hogy személyes adataidnak kezelése folyamatban van-e. Ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult vagy arra, hogy a személyes adatokhoz és a következő információkhoz hozzáférést kapj:

a) az adatkezelés céljai,

b) a személyes adatok kategóriái,

b) azon címzettek, vagy címzettek kategóriái, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat közöltük, vagy közölni fogjuk,

c) a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama,

d) azon joga, hogy kérelmezheti a rá vonatkozó személyes adatok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását,

f) valamely felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga

g) ha az adatot nem az érintettől gyűjtötték, a forrásukra vonatkozó minden elérhető információ.

Az adatkezelést Te határozhatod meg a tájékoztatás formáját is. Ha elektronikus úton nyújtottad be a kérelmet, az információkat széles körben használt elektronikus formátumban bocsátjuk a rendelkezésedre, kivéve, ha másként kéred.

Szükség esetén, figyelembe véve a kérelmednek összetettségét és kérelmeidnek számát a kérelmed megérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatunk Téged a határidő meghosszabbításáról a késedelem okának megjelölésével. Így további 60 nap áll a ADATKEZELŐ rendelkezésre a tájékoztatás megadására. Amennyiben pedig a kérelmed nyomán nem vagy nem határidőben teszünk intézkedéseket, panaszt nyújthatsz be a felügyeleti szervhez (NAIH), illetve bírósághoz is fordulhat a 11. pont szerint.

7.2. Helyesbítés kéréséhez való jog

Ha bármely általunk kezelt személyes adatod nem felel meg a valóságnak, kérésedre a személyes adatot helyesbítjük. Figyelembe véve az adatkezelés célját, jogosult arra, hogy kérje a hiányos személyes adatok – egyebek mellett kiegészítő nyilatkozat útján történő – kiegészítését. Személyes adat helyesbítésére irányuló igény teljesítését követően a korábbi (törölt) adatok már nem állíthatók helyre.

7.3. Törléshez való jog (az „elfeledtetéshez való jog”)

Amennyiben a hozzájárulásodat visszavonod, az adataidat indokolatlan késedelem nélkül töröljük nyilvántartásunkból, adatkezelésünket megszüntetjük. Az adatkezeléshez adott hozzájárulásodat jogosult vagy bármely időpontban, indoklás nélkül visszavonni.
A törlés megtagadható

a)  a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából, vagy

b)  ha a személyes adatok kezelésére jogszabály felhatalmazást ad, valamint

c)  jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez további időtartamra szükséges az adatkezelés

A törlési kérelem megtagadásáról az Adatkezelő minden esetben tájékoztatja az érintettet, megjelölve a törlés megtagadásának indokát. Személyes adat törlésére irányuló igény teljesítését követően a korábbi (törölt) adatok már nem állíthatók helyre.

7.4. Az adatkezelés korlátozásához való jog

Kérésedre korlátozzuk személyes adataidnak a kezelését, ha az alábbi feltételek valamelyike teljesül:

a) vitatod a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy ellenőrizzük a személyes adatok pontosságát,

b) az adatkezelés jogellenes, és ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását,

c) amennyiben az adatkezelés célja megszűnt, de Te jogi igény előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez igényled azt.

A 7.2, 7.3. és 7.4 pontokhoz

Minden olyan címzettet tájékoztatunk valamennyi helyesbítésről, törlésről vagy adatkezelés-korlátozásról, akivel, illetve amellyel a személyes adatot közölték, kivéve, ha ez lehetetlennek bizonyul, vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel. Kérésére tájékoztatjuk Önt e címzettekről.

7.5. Adathordozhatósághoz való jog

Kérésedre a Rád vonatkozó az általad a rendelkezésünkre bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban rendelkezésére bocsátjuk, illetve ezeket egy másik adatkezelőnek Te is továbbíthatod anélkül, hogy ezt mi akadályoznánk, feltéve, hogy a) az adatkezelés a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének a) pontja szerinti hozzájáruláson, vagy a 6. cikk (1) bekezdésének b) pontja szerinti szerződésen alapul; és b) az adatkezelés automatizált módon történik. Az adatok hordozhatóságához való jog gyakorlása során jogosult vagy arra, hogy – ha ez technikailag megvalósítható – kérd a személyes adatok adatkezelők közötti közvetlen továbbítását. Ez a jog nem érintheti hátrányosan mások jogait és szabadságait.

7.6. Tiltakozáshoz való jog

Jogosult vagy arra, hogy bármikor tiltakozz személyes adataidnak kezelése ellen, ha

a) a személyes adatok kezelése kizárólag az Adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez, vagy az Adatkezelő, vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges, ideértve az e célból történő profilalkotást is,

b) az adatkezelés célja közvetlen üzletszerzés –ideértve az ehhez kapcsolódó profilalkotást  is- ,

c) az adatkezelésre tudományos kutatási célból vagy statisztikai célból kerül sor, ide nem értve, ha az adatkezelésre közérdekű okból végzett feladat végrehajtása érdekében van szükség.

Az Adatkezelő az érintett tiltakozásának jogszerűségét megvizsgálja, és ha a tiltakozásod megalapozott, az adatkezelést megszünteti és a kezelt személyes adatokat indokolatlan késedelem nélkül törli, kivéve, ha az Adatkezelő megindokolt válaszában előadja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos érdek indokolja, amely bizonyos korlátozott körben elsőbbséget élvez az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben. További kivételt képez, ha a személyes adatok kezelése jogi igények előterjesztéséhez (pl.: keresetindításhoz) vagy védelméhez kapcsolódnak. Tiltakozás érvényesítése esetén a tiltakozásról és az annak alapján tett intézkedésekről az Adatkezelő értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatok korábban továbbításra kerültek, kivéve, ha ezen lépések megtétele a tudomány és technológia állása és a megvalósítás költségeire tekintettel lehetetlen vagy jelentősen nagy nehézségeket telepítene a Adatkezelőre.

7.7. Kapcsolati adatok

A rendszerben tárolt személyes adataiddal és az adatkezeléssel kapcsolatos bármely kérdésed, kérésed kérjük, juttasd el a info@szallasmester.com e-mail címre. Kérjük, tartsd szem előtt, hogy személyes adataid kezelésével kapcsolatban – a Te érdekedben – csak abban az esetben áll módunkban felvilágosítást adni, illetve intézkedést tenni, ha személyazonosságod hitelt érdemlően igazolod.

7.8. Nyilvántartás-vezetés

Tájékoztatunk, hogy a Grt. 6. § (5) bek. alapján a hozzájáruló nyilatkozatot tevő személyek személyes adatairól nyilvántartást vezetünk, és a 8.3. pont szerinti törlési kérelem vagy a hozzájárulás korlátozás és indokolás nélkül történő, bármikori visszavonása esetén további közvetlen üzletszerzési célból reklámtartalmú e-mailt nem küldünk, ide nem értve az általános ügyfélkapcsolati tájékoztatást.

8. JOGORVOSLATI LEHETŐSÉGEI

 a)  A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (levelezési cím: 1530  Budapest, Pf.: 5., telefon: +36 (1) 391-1400, email: ugyfelszolgalat@naih.hu, honlap: naih.hu) bejelentéssel vizsgálatot kezdeményezhet arra hivatkozással, hogy személyes adatai kezelésével kapcsolatban jogsérelem érte vagy annak közvetlen veszélye fennáll; illetve

b) Az érintett a jogainak megsértése esetén az Adatkezelő, mint adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el. Azt, hogy az adatkezelés a jogszabályban foglaltaknak megfelel, az Adatkezelő köteles bizonyítani. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per – az érintett választása szerint – az érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható.

Rólunk >

✉ info@szallasmester.com

© 2020-2022 SzállásMester

close

Legjobb akciók egy hírlevélben!